А ви чули колись про «ефект бінокля»?

Це пастка мислення, яка робить нас схильними до перебільшення чи применшення своїх досягнень. Це ж стосується й оцінки зовнішніх подій. 

Життя українців сьогодні є відверто не простим. Відключення електроенергії. Перебої зі зв’язком. Проблеми з опаленням.Це наші реалії у яких ми живемо тут і зараз. На жаль багато чого у цьому рівнянні залежить не від нас.  

Але щось ми зробити все ж можемо.У наших силах змінили лінзу у біноклі нашого сприйняття.

Спробувати подивитися на події не з позиції негативної оцінки. Зробити навпаки. Використати лінзу, яка їх зменшує і дозволяє знайти позитивні моменти. Зникло світло.  Це проблема. Але чи варто дозволяти цій події вас паралізувати? Ні! Подумаймо, що можна роботи вдома без стабільної електроенергії?  

Залишу вам тут декілька пропозицій.

1.      Займіться творчістю (малювання, в’язання, вишивання та ін.). При свічках чи з ліхтариком цей процес буде окутаний особливою магією. 

2.      Прочитайте книгу. Це ж так класно. Сісти біля віконечка, через яке сочиться денне світло і погортати сторінки улюбленої книги. 

3.      Приготуйте смаколиків. Порадуйте себе і родину приємними запахами та смаками. Це зробить ваш день більш затишним і комфортним.

4.      Зустріньтесь з друзями та рідними. Дозвольте собі пару годин якісного спілкування у приємній компанії. 

5.      Спробуйте себе у якості автора. Напишіть щось фантазійне. Вірш. Історію. Сценарій до фільму. Будь-який текст, що спаде на думку. Можливо це не буде шедевр, але для вас це може бути дуже ресурсним. 

6.      Організуйте велике прибирання. Очистіть простір навколо себе і порадійте цьому. 

7.      Згадайте про давно забуте хобі. Можливо щось з дитинства. Подумайте, що вам тоді подобалось. Зараз саме час зайнятися цим у статусі дорослої людини. 

8.      Влаштуйте вечір настільних ігор з у родинному колі. Запросіть друзів. Пограйте у монополію чи Манчкіна. Тут не потрібні жодні гаджети, а задоволення від такої дії точно буде чимало!