Техніки психологічного заземлення являють собою своєрідний тип психологічної релаксації, який застосовується з метою відновлення втраченого зв'язку з реальністю і повернення до стану «тут і зараз». Вони є ефективними при роботі зі стресами та наслідками травматичних для людини подій. У момент небезпеки важливо швидко знизити  інтенсивність емоцій, які не дають виважено й ефективно прийняти рішення, як діяти далі. Вправи на заземлення можуть вважатися своєрідною «швидкою допомогою», яка відновлює мінімальний ресурс та повертає психіку на стабільний шлях розвитку. Тому знати їх потрібно всім. Кожному бажано мати свій набір «аптечки заземлення», щоб мати можливість швидко і якісно привести себе до ладу. 

Існує значна варіативність у представленні технік на заземлення. Більшість з них є дуже простими у використанні і можуть застосовуватися навіть тоді, коли вибух емоцій у людини відбувся неочікувано і потрібно швидко і ефективно привести себе у ресурсний стан у максимально не сприятливих для цього умовах. 

Приклади технік психологічного заземлення ви можете знайти на моєму сайті. Обирайте ту, яка вам підійде й дасть максимальні результати. Враховуйте, що найбільшу ефективність мають тілесні практики, які сприяють створенню психічної опори через відчуття опори фізичної. Для відновлення контакту з навколишнім світом пріоритетними будуть розумові техніки, які дають можливість мозку переключитися і оформити план дій. А от для налагодження здатності встановлювати контакт різними психічними сферами добре підійдуть практики релаксації. 

Важливо пам’ятати, що однієї універсальної техніки не існує. Ми всі різні і кожен має обрати собі щось індивідуальне, і тільки тоді це буде працювати.